EA_COVID_TESTIMINE_EST

COVID-19 ENESETESTIMISE TEENUS

Valitud Euroapteegid pakuvad võimalust viia apteegis läbi COVID-19 kiirtestimist apteegitöötaja juhendamisel. Negatiivse testi tulemuse korral väljastatakse tõend Eesti siseselt kasutamiseks.

Testima on oodatud haigustunnusteta inimesed, kes soovivad testida haiguse puudumist tõendava tõendi saamise eesmärgil. Testima ei võeta inimesi, kellel on põhjust kahtlustada ägedat COVID-19 haigust (mh sümptomaatilised või lähikontaktsed inimesed).

Apteegis väljastatav tõend kehtib 48 tundi. Tõend edastatakse inimesele SMSi teel ja vajadusel saab selle ka apteegis välja printida. Tõendi kehtivust saab kontrollida QR koodi abil. 

Teenuse hind: 17.90 €

Testima tulles on vajalik kaasa võtta isikut tõendav dokument.
Eelbroneerimine ei ole vajalik.
Teenust pakuvad järgnevad apteegid:

TALLINN – JA HARJUMAA

PÄRNUMAA

TARTUMAA

IDA-VIRUMAA

JÕGEVAMAA

VÕRUMAA

VALGAMAA

SAAREMAA

Koroona kiirtesti tõendid väljastatakse koostöös Linnaluba veebirakendusega.

Euroapteek ja Linnaluba.ee muudavad COVID-19 kiirtestid mobiilseks


Euroapteegist saab esimene apteekide kett Eestis, kes saadab 48 tundi kehtivad COVID-19 kiirtesti tulemused sertifikaadina otse kliendi mobiilile. Drive-in loogikal põhinev testimine tagab selle, et klient ei pea testimispunkti ootama jääma ega sinna naasma, et oma tulemust kätte saada. Lisaks võimaldab lahendus digitaalse tõendi kasutuselevõtu peale tulemuse ilmnemist.

Euroapteegi juht Dominykas Kryževičius selgitas,  et 16 Euroapteegis üle Eesti alustatakse koostöös rakendusega Linnaluba.ee COVID-19 mobiilsete kiirtestidega, mis muudavad testi tegemise kiiremaks, tulemuste kättesaadavuse mugavamaks ja ka testi kontrollimise korduvkontakti vabaks.

„COVID-19 kiirtestid on vajalikud, et veenduda, et viirust ei kanta varjatult edasi.  Lisaks sertifikaadile, mis tagab ligipääsu paljudele teenustele, annab testimine meelerahu, kui puututakse kokku lähedastega, keda igapäevaselt ei külastata. Mujal Euroopas kasutatakse apteegi kiirteste sagedasti ka siis, kui külastatakse pere või tuttavaid, kellega igapäevaselt kokku ei puututa, et vältida võimalikku viiruse levikut. Eestis peaks see samamoodi saama tavapraktikaks ja just seetõttu oleme teinud kiirtestimise soodsaks, mugavaks ja võimalikult mobiilseks,“ selgitas Euroapteegi juht.

Linnaluba.ee digitaalse lahenduse looja OÜ Certivo juhatuse liige Aivar Koppas kirjeldas, et Euroapteegi kiirtestimise eesmärk on võimaldada sertifikaadipõhist kiirtestimist nii, et testimispunktis oleks kontaktide  arv minimeeritud.
“Linnaluba.ee lahendus on üles ehitatud drive-in loogikal, ehk klient saab teha kiirtesti apteegis ning seejärel lahkuda. Testi tulemus koos tõendiga saadetakse kliendi mobiiltelefonile. See lahendus võimaldab kohest covid-tõendi kasutuselevõttu peale tulemuse ilmnemist. Kui tavaliselt peab minema oma tõendile järgi asutusse, selle eraldi alla laadima patsiendiportaalis, siis Euroapteegis kasutusele võetud tõend on SMSi-põhine ja kehtib sertifikaadina järgevad 48 tundi,“ selgitas Koppas. 

Scroll to Top