LACTRASE® kapslid sisaldavad ensüüm laktaasi, mis lõhustab piimasuhkru e. laktoosi lihtsateks suhkruteks glükoosiks ja galaktoosiks.

LACTRASE® kapslid sisaldavad ensüüm laktaasi, mis lõhustab piimasuhkru e. laktoosi lihtsateks suhkruteks glükoosiks ja galaktoosiks.
Piimasuhkur e. laktoos sisaldub piimas ja piimatoodetes ning toitudes, mille valmistamiseks on kasutatud piimatooteid. Piimasuhkur imendub peensoolest alles siis, kui ta on lõhustatud lihtsateks suhkruteks - glükoosiks ja galaktoosiks. Lõhustumine toimub peensoole limaskesta pinnal ensüüm laktaasi toimel. LACTRASE® kapslid sisaldavad ensüüm laktaasi, mis lõhustab piimasuhkru e. laktoosi lihtsateks suhkruteks glükoosiks ja galaktoosiks.
LACTRASE® kapslite abil võib piima eelkäsitleda. 1-2 kapsli sisu lisatakse umbes liitrile piimale, segatakse veidi ja hoitakse külmkapis umbes üks ööpäev. Sellisel kasutamisel ei muuda LACTRASE® piima värvust, kuid muudab selle tavalisest magusamaks.
LACTRASE® kapslite kasutamine tuleb lõpetada umbes päev enne laktoositaluvustesti. LACTRASE® ei mõju piimaallergia häiretele. Piimaallergiat (ülitundlikkust piimavalgule) esineb üldiselt ainult väikelastel. Alla kooliealiste laste halvenenud piimataluvus tuleb alati selgitada arsti juures. Ka täiskasvanutel, kellel laktoosi kasutamise piiramine ja/või ensüüm laktaasi sisaldavate toodete kasutamine ei leevenda kõhuvaevusi, on põhjust täpsemateks uuringuteks nagu näiteks tsöliaakia välistamiseks.
Näiteid toiduainete laktoosisisalduse kohta:
Piimasuhkur sisaldub ainult piimas. Koos piimaga satub piimasuhkur piimatoodetesse ja sellistesse toiduainetesse, mille valmistamiseks piima kasutatakse. Toiduainete valmistamisprotsess võib vähendada piimasuhkru sisaldust. Näiteks juustude valmistamise ajal piimasuhkur hävib. Toiduaineid võib töödelda nii, et laktoosi sisaldus väheneb (vt. alternatiivsed meetodid).
Lactrase sisaldab Aspergillus oryzae- mikroobist saadud laktaasiensüümi, mis lõhustab tõhusalt piimasuhkru ehk laktoosi. Võivad kasutada nii rasedad kui üle 3 aastased lapsed. Kapslit võib avada ning puistata toidu peale.
Maaletooja: Oy Verman Ab, PL 146, 04201 Kerava, Soome, [email protected].
Kasutamine:
1-2 kapslit enne laktoosi sisaldava toidu söömist.
Üks kapsel lõhustab umbes 15g laktoosi. Näiteks sisaldab 1 klaas piima 10 g laktoosi. Annus sõltub individuaalsest laktoositalumatusest ja toidu laktoosi sisaldusest. Algannuseks soovitame 2 kapslit koos piimatooteid sisaldava toidukorraga.
Alternatiivsed kasutamismeetodid:
Kui kapslite neelamine on mingil põhjusel raske võib kapslid (1-2 tükki) avada ja pulber raputada piima või piima sisaldava toidu peale just enne sööki. Kui on tegemist väga kuuma toiduga, peaks laskma sel enne kapslite sisu puistamist jahtuda. Jäätise pinnal tuleks lasta veidi sulada. See ei muuda toidu maitset.
Toatemperatuuril kõlblikkusaja lõpuni.
1 kapsel sisaldab 5000 ühikut (FCC) Lactase ensüümi;
2 kapslit sisaldab 10 000 ühikut (FCC) Lactrase ensüümi.
Päevane annus 1-2 kapslit
Koostis: Maisi maltodekstriin, hüdroksüpropüülmetüültselluloos, laktaas, toiduvärv raudoksiid, stabilisaator rasvhapete magneesiumisoolad. Ei sisalda gluteeni, laktoosi, piima, sojat ja želatiini.