
C-vitamiinil ehk askorbiinhappel on paljude uuringutega tõendatud toime immuunsüsteemi tugevdajana. C-vitamiini antioksüdantsed omadused aitavad kehal võidelda põletikku tekitava oksüdatiivse stressi vastu, mis soodustab viiruste ja mikroobide levikut. Kui põletik tekib hingamisteedes, siis toimub tsütokiinide hüppeline tõus ning kopsudesse kogunevad neutrofiilid, mis hävitavad alveolaarsed kapillaarid. Uuringud on näidanud, et C-vitamiin võib seda protsessi tõhusalt ära hoida. Samuti on uuringutega tõendatud, et suurema füüsilise koormuse korral (jooksjad, suusatajad, kaitseväelased jt) ja külmemates tingimustes on see tuntavalt vähendanud külmetushaiguse (nohu, kurguvalu jm) sümptomeid.
C-vitamiin on meile hädavajalik toitaine, kuid kuna inimorganism pole võimeline seda ise tootma, peame omandama selle kas toidu või toidulisanditega. Tableti kujul imendub C-vitamiinist organismi vaid väike osa. Samuti võib suuremates kogustes C-vitamiini tarbimine tableti või kapslina tingida ebamugavustunnet soolestikus ja kõhulahtisust. Siinkohal tuleb appi liposoomne C-vitamiin, mis võimaldab manustada suuremaid koguseid, sest imendumine toimub otse rakku. Erinevalt tavalistest C-vitamiini tablettidest on liposoomse C-vitamiini molekulid kapseldatud liposoomidesse ning ei hävine seedekulglas ega ärrita seedesüsteemi.
Uuringutega on näidatud, et C-vitamiin aitab kaasa viirushaiguste ennetamisele, kuid lühendab haiguse kulgu ja haige olemise aega ka juba haigestumise korral.
Millist liposoomset C-vitamiini eelistada?
Eesti ettevõte Nordaid on koostöös teadlastega välja töötanud liposoomse C-vitamiini geeli, mis imendub läbi vereringe otse rakku. Uuringud on näidanud, et liposoomse toote imendumine on kiirem ja tõhusam, kui tableti või kapsli vormis toidulisandil. Liposoomse C-vitamiini molekulid on kapseldatud, need ei hävine seedesüsteemis ega ärrita magu.
Toode ei sisalda kunstlikke lõhna-ja maitseaineid, toiduvärve, õlisid, soola ega pärmi. See on ka gluteeni, laktoosi ja GMO vaba. Sobib taimetoitlastele.
Toidulisand ei asenda mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist ning tervislikku eluviisi.